Z lodówki wyjmij śmietanę, aby ogrzała się do temperatury pokojowej. Rozpocznij ubijanie śmietany mikserem, następnie dodaj cukier (włącznie z wanilią) i kontynuuj ubijanie, aż cukier całkowicie się rozpuści.
W wodzie rozpuść według przepisu na opakowaniu żelatynę. Pozostaw ją do ostygnięcia również do temperatury pokojowej.
W międzyczasie pokrój banany w kostkę.
Rozłóż na dnie każdej salaterki czy miseczki plasterki bananów.
Teraz połącz schłodzoną żelatynę ze śmietaną. Aby to zrobić, ciągle mieszając śmietanę łyżką, wlewaj cienkim strumieniem rozpuszczoną żelatynę.
Teraz wlej śmietanę na już przygotowane salaterki z bananami. Włóż do lodówki. A jeśli chcesz się szybciej cieszyć smakiem deseru, możesz go nawet umieścić w zamrażarce.
Teraz zetrzyj na drobnej tarce czekoladę i posyp galaretkę. Smacznego!
Comments are closed.