Tak przygotowana potrawa jest nie tylko aromatyczna ale także smaczna, delikatna oraz soczysta. Zachęca do zjedzenia także dzieci oraz osoby które za rybą na co dzień nie przepadają. Warto poznać kilka prostych i szybkich przepisów na przygotowanie znakomitej i pysznej ryby, po to, aby jak najczęściej podawać ją jako danie główne.
Aromatyczne serowe ciasto z pewnością zasmakuje wielbicielom fast foodów jako ich alternatywa.
Składniki (na 6-8 porcji ryby):
Sposób przygotowania:
Do miski rozbij jajka, dodaj majonez i całość wymieszaj aż powstanie jednolita masa. Ser żółty zetrzyj na tarce o średnich oczkach i dodaj do przygotowanej uprzednio masy. Na koniec dodaj przesianą przez sitko mąkę. Dopraw pieprzem i solą do smaku. Kawałki ryby maczaj w cieście i smaż na rozgrzanym oleju ok. 3 minuty z każdej strony.
Comments are closed.