Składniki (na 6-8 kawałków ryby):
Sposób przygotowania:
Oddziel białka jaj od żółtek. Białka ubij mikserem o dużej mocy na sztywną pianę (tak aby nie odchodziła od miski).
Żółtka wymieszaj najpierw z piwem (w temperaturze pokojowej) a następnie dodaj przesianą przez sitko mąkę. Wszystkie składniki połącz delikatnie mieszając, najlepiej dużą łyżką, tak żeby masa nie straciła na puszystości. Dodaj pieprz i sól.
Składniki (na 6-8 porcji ryby):
Sposób przygotowania:
Oddziel białka jaj od żółtek. Białka ubij mikserem na szybkich obrotach na sztywną pianę. Żółtka wymieszaj z cukrem oraz solą (można mikserem), podczas miksowania stopniowo dodawaj mleko i wodę mineralną.
Do masy z żółtek dodaj delikatnie pianę z białek i wymieszaj. Stopniowo mieszając dodaj przesianą mąkę oraz sól i pieprz. W tak powstałej masie maczaj kawałki ryby.
Comments are closed.