Jak przygotować pyszne małosolne ogórki w 1 godzinę. Najszybszy sposób na chrupiące ogóreczki

Jedną z najlepszych przystawek według mnie i moich gości są chrupiące, małosolne ogórki. Istnieje wiele sposobów na ich wykonanie, ale ten, o którym dziś będziemy mówić, nie jest dobrze znany, dlatego warto spróbować czegoś nowego w kuchni!

jak marynować ogórki bez rąbkowania

SKŁADNIKI:

  • 1 kg małych ogórków
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka cukru
  • woda
  • koperek do smaku

PRZYGOTOWANIE:

Najpierw dokładnie umyj ogórki, odetnij końcówki i włóż warzywa do głębokiego pojemnika.

jak szybko wytrawić ogórki

Zalej je zimną przegotowaną wodą i pozostaw na jakiś czas.

jak szybko marynować ogórki na patelni

Następnie wylej wodę, dodaj ząbki czosnku i posiekany koperek.

jak marynować ogórki bez octu

Posól i ostrożnie wymieszaj ogórki, pozostaw je na godzinę.

jak marynować ogórki instant

jak marynować ogórki bez sterylizacji

Po godzinie możesz skosztować tych pysznych chrupiących, solonych ogórków. Podoba Ci się przepis, udostępnij go na Facebooku!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!