Dzisiaj zdradzę Ci ten genialny przepis na tą obłędnie smaczną, sycącą przekąskę z piekarnika!
Zacznij od nadzienia. Ugotuj ziemniaki w mundurkach, poczekaj, aż ostygną i je obierz. Umyj mięso, pokrój na kawałki. Obierz i posiekaj cebulę.
Zmiel wszystkie składniki przez maszynkę do mielenia mięsa, wymieszaj farsz, wbij do niego 1 jajko i dodaj sól i pieprz, wymieszaj jakbyś wyrabiała ciasto.
Gotowe ciasto drożdżowe podziel na identyczne kawałki, najlepiej za pomocą szklanki wykrój z niego kółka, ułóż farsz na każdym placuszku.
Zawiń brzegi ciasta ku górze, pozostawiając mały otwór po środku.
Nasmaruj blachę do pieczenia masłem i połóż na niej belyashi. Roztrzep drugie jajko w oddzielnej misce i posmaruj nim przekąski.
Rozgrzej piekarnik do 180 stopni i piecz danie przez 35-40 minut.
Comments are closed.