Nie należy porównywać go ze zwykłymi szarlotkami. Włosi stworzyli swoją idealną i wyjątkową formułę!
Odłóż 3 łyżki cukru a pozostały dodaj do żółtek i ubijaj dopóki cukier nie zostanie całkowicie rozpuszczony.
Włóż masło do kuchenki mikrofalowej, aby się stopiło. Gdy trochę ostygnie, dodaj 1/2 masła do mieszanki jajek i cukru, wymieszaj. Dodaj mleko i ponownie wszystko dobrze wymieszaj.
Do tej masy dodaj mąkę pszenną, a następnie proszek do pieczenia. Mieszaj, aż cała masa będzie gładka, bez grudek.
Weź blaszkę do pieczenia, najlepiej okrągłą. Przykryj ją pergaminem i wylej gotowe ciasto na wierzch.
Obierz owoce. Pokrój je w plastry i po prostu ułóż je na cieście w formie.
Posmaruj jabłka resztą masła i posyp pozostałym cukrem.
Ustaw temperaturę piekarnika na 180 ° C i włóż formę z ciastem na 35 minut.
To ciasto jest pachnące i delikatne, miękkie w środku, ale z chrupiącą skórką. Jednym słowem – jest doskonałe!
Podziel się przepisem z przyjaciółmi !
Comments are closed.