Nie ma lepszej pory niż lato do zrobienia deserów z porzeczkami. Grzechem jest nie wykorzystywać tej chwili i nie przygotowywać pysznego deseru dla rodziny i bliskich przyjaciół.
Dlatego zdradzę Ci jak zrobić bardzo delikatne ciasto z twarogiem i porzeczkami!
Wbij jajko do miski, dodaj cukier i wanilię i wszystko wymieszaj trzepaczką.
Następnie wlej olej roślinny do miski i przesiej mąkę.
Dodaj proszek do pieczenia, wlej mleko i dobrze wymieszaj składniki.
Włóż ciasto do szklanej formy i równomiernie rozprowadź.
Przejdźmy teraz do nadzienia. Dodaj jajka, cukier, wanilię i skrobię. Po wlaniu mleka wszystko dokładnie wymieszaj.
Wylej masę na ciasto.
Posyp górę dania porzeczkami i włóż formę z zawartością do piekarnika.
Piecz ciasto przez 45 minut w temperaturze 180 stopni. Przed podaniem lepiej ostudź ciasto.
Comments are closed.