Ale zawsze kuszące jest wypróbowanie czegoś nowego. Dlatego przygotowaliśmy dla Ciebie wspaniały przepis.
Papryka z czosnkiem to pyszna przystawka. Takie papryki można dodawać do różnych sałatek i zup. Spróbuj ją ugotować – nie pożałujesz!
Jak zwykle obierz paprykę. Pokrój w długie paski.
Posiekaj czosnek oraz świeżo umyty koperek lub natkę pietruszki.
Wysterylizuj słoiki i pokrywki.
Zrób marynatę. Połącz ocet i olej roślinny w rondlu. Dodaj cukier, sól i liść laurowy. Postaw garnek na ogniu i zagotuj marynatę i gotuj przez 3-4 minuty. Następnie włóż do słoików czosnek i ziołami.
Następnie włóż liść laurowy i czarny pieprz na dno słoika.
Włóż paprykę i zalej gorącą marynatą.
Zakręć słoiki pokrywkami. Owinąć je kocem, aby powoli ostygły.
Comments are closed.