Grzyby są bardzo popularnym produktem zarówno tutaj, jak i za granicą. Mogą być głównym składnikiem potrawy lub tylko jednym ze składników, ale w każdym przypadku nadają potrawie szczególny smak i aromat. Najłatwiejszym sposobem przygotowania grzybów jest ich smażenie.
Zwykle smażymy grzyby z cebulą. Dziś zapraszamy do smażenia grzybów, aby stały się niezapomnianym daniem podczas każdego święta. Kilka małych sztuczek i pyszne danie gotowe!
Posiekaj grzyby.
Rozgrzej patelnię, polej ją odrobiną oliwy z oliwek.
Wrzuć zmiażdżony czosnek na patelnię i poczekaj minutę, aż nada olejowi smaku i aromatu.
Następnie dodaj grzyby i smaż je na brązowy kolor.
Następnie dodaj wino i smaż grzyby, aż odparuje. Posól i podawaj do stołu!
Aby to danie było bardziej eleganckie, możesz wybrać małe pieczarki i smażyć je w całości bez krojenia. Spróbuj ugotować grzyby w ten sposób i podziel się przepisem ze znajomymi!
Comments are closed.