Ale, co zaskakujące, istnieje wiele przepisów na to danie. Chcemy podzielić się z Tobą naszym ulubionym!
Za pomocą trzepaczki wymieszaj jajka, dopraw solą i pieprzem. Obierz bakłażana i pokrój w duże kostki. Przenieś bakłażan do jajek, dokładnie wymieszaj.
Przykryj pojemnik folią spożywczą i włóż do lodówki na godzinę. Okresowo mieszaj zawartość.
Pokrój cebulę. Rozgrzej olej na patelni i usmaż na złoty kolor. Następnie włóż ją do miski. Posiekaj pietruszkę i czosnek.
Umieść bakłażana wraz z całym płynem w już rozgrzanej patelni (po cebuli). Smaż, aż będzie chrupiący, około 10 minut, mieszając w między czasie kilka razy. Następnie dodaj cebulę i wymieszaj.
Na koniec dodaj pietruszkę i czosnek, wymieszaj i zdejmij z ognia. Możesz dodać łyżkę majonezu lub kwaśnej śmietany do smaku. Pomieszaj i podawaj do stołu! Smacznego!
Comments are closed.