Dziś chcemy się z Tobą podzielić niesamowitym przepisem na szybkie ciasto czekoladowe, które jest dosłownie przygotowane ze wrzącą wodą, co czyni je bardziej puszystym. Kiedy jesz to ciasto, wydaje się, że składa się ono z czystej czekolady.
Możesz użyć dowolnego kremu do nadzienia, ale jest ona tak doskonałe samo w sobie, że nawet nie potrzebuje innych dodatków!
Jajka ubij ze szklanką cukru. Następnie dodaj olej roślinny i mleko do masy jajecznej, ciągle ubijając. W suchym pojemniku wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, kakao i szklankę cukru, wszystko wymieszaj.
Ostrożnie dodaj do masy jajka i mleko oraz mieszankę mąki, proszku do pieczenia z cukrem. Gdy masa jest dobrze wymieszana, bardzo szybko wlej szklankę wrzącej wody i wymieszaj.
Piecz w temperaturze 180 ° C przez 45-55 minut i w temperaturze 160 ° C przez 15-20 minut, na blaszce przykrytej papierem.
Podczas gdy ciasto się piecze, ubij śmietanę cukrem. Gdy ciasto ostygnie, pokrój je na 3 lub 4 części i posmaruj każdą warstwę śmietanką. Na wierzchu możesz polać ciasto rozpuszczoną czekoladą.
W rezultacie otrzymujesz prawdziwe kulinarne arcydzieło. Smacznego!
Pamiętaj udostępnij przepis znajomym w mediach społecznościowych!
Comments are closed.