Roladka jest łatwa w przygotowaniu, delikatna i soczysta.
Obierz cebulę, pokrój na pół pierścienia i usmaż.
Do miodu dodaj sól, pieprz i musztardę. Następnie dodaj czosnek, przeciśnięty przez praskę i wodę do sosu. Wymieszaj wszystko jeszcze raz.
Włóż pierś z kurczaka do torby i rozbij tłuczkiem po obu stronach. Zrób to samo z resztą mięsa.
Weź arkusz pergaminu i połóż na nim przygotowane piersi, aby lekko się pokrywały. Posmaruj mięso sosem na wierzchu i ułóż usmażoną cebulę z jednej strony krawędzi. Zwiń wszystko w roladkę.
Weź drugi arkusz pergaminu i połóż na nim 8 pasków bekonu (długość paska bekonu powinna odpowiadać długości roladki).
Z jednej strony przygotowanej warstwy boczku ułóż roladkę z kurczaka i zawiń ją w boczek.
Przykryj spód naczynia do pieczenia pergaminem i przenieś do niego mięso. Posmaruj je pozostałym sosem.
Comments are closed.