Chociaż kuchnia francuska jest uważana za jedną z najbardziej skomplikowanych, przepis na suflet z kurczaka jest dość prosty.
Postępuj zgodnie z naszymi prostymi instrukcjami, a na pewno uda Ci się wyczarować te niesamowite danie, które z całą pewnością zaskoczy Twoich gości!
Obierz marchewkę, pokrój ją na plasterki. Podziel kalafior na kwiatostany. Dodaj oba produkty do garnka, zalej wrzącą wodą. Dodaj sól, gotuj aż będą miękkie.
Odcedź i ostudź warzywa. Dodaj do nich masło i wymieszaj wszystko blenderem na gładką masę.
Przeciśnij filet przez maszynę do mięsa. Dodaj do masy z marchewki i kalafiora, wymieszaj.
Ubij jajka z mlekiem. Dodaj mąkę. Wlej do warzyw. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj. Rozłóż masę w nasmarowanych olejem słonecznikowym foremkach do zapiekania.
Piecz suflet z kurczaka w piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200 ° C.
Comments are closed.