Problem ze zdobyciem składników? Nic z tych rzeczy! Wszystko co potrzebne dostępne jest w każdym sklepie spożywczym. Zatem jeśli po tym krótkim wstępie czujesz się przekonany do dalszej zabawy z pieczeniem, zapraszam Cię do lektury!
Ciasto:
Krem:
Pianka:
Przygotowanie:
Na początek musimy oddzielić żółtka od białek. Następnie naszą masę ubijamy na sztywno, międzyczasie dosypując cukier.
Mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao wsypujemy do jednego naczynia, a następnie mieszając dodajemy stopniowo do ubitej masy z jajek. Teraz musimy przygotować blachę. Zalecam taką z wysokimi brzegami.
Wkładamy do niej papier do pieczenia, po czym wykładamy na niej naszą wymieszaną całość. Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180 stopniach przez około 10 minut.
Międzyczasie w rondelku podgrzewamy mleko. Dodajemy budyń, żółtka, mleko, cukier oraz uprzednio przesianą przez sito mąkę, cały czas mieszając.
Mieszamy tak do czasu, aż masa zrobi się gładka i gęsta. Po tym odstawiamy ją do ostygnięcia. Całość wylewamy na upieczone ciasto. Na koniec nakładamy bitą śmietanę i posypujemy kakao.
Comments are closed.