Pleczone bułeczki jabłkowe. Pączki się chowają. 20 min i cała blacha gotowa. Zdradzam przepis

Jabłkowe bułeczki, to idealna propozycja na śniadanie, do pracy lub piknik. Nie ma nic lepszego niż domowe bułeczki. A ta wersja zachwyci swoim niebanalnym smakiem.

Delikatnie waniliowe i mocno jabłkowe bułeczki. Pokochają je dorośli i dzieci. Koniecznie spróbujcie.

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • 4 jabłka średniej wielkości
  • 120 g cukru
  • 4 jajka
  • 200 g masła
  • 1 cukier wanilinowy
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia

Przygotowanie:

Rozpuszczamy masło i odstawiamy je do przestudzenia. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozpuszczone masło, i oba rodzaje cukru. Mieszamy składniki.

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Stopniowo dodajemy ją do naszej słodkiej mieszanki z pierwszej miski, mieszamy. Na koniec dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłka, mieszamy je z ciastem.

Dużą blaszkę z piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Łyżką wykładamy na papier (w około 5 cm odstępach) porcje ciasta.

Blaszkę z bułeczkami wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 10-15 minut do ładnego zarumienienia bułeczek.

Rada: Bułeczki można upiec również z innymi owocami, a przed podaniem można je oprószyć cukrem pudrem. Smacznego

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!