Kapusta kiszona w słoiku to proste i szybkie danie, przygotujesz ją w 3 dni. Babciny trik

Kapusta kiszona w słoiku to proste i szybkie danie, ale też prawdziwa bomba witaminowa. Przygotujesz ją w zaledwie 3 dni!

Kiszona kapusta to produkt, który ceni się głównie za niską cenę i walory smakowe. Mało kto jednak ma świadomość jak pozytywny wpływ ma ona na nasze zdrowie. Główną zaletą jest wysoka zawartość witaminy C.

Spożycie 100 g kiszonej kapusty dziennie zapewnia organizmowi 70 mg kwasu askorbinowego. To prawie dobowa dawka, jaką powinny spożywać osoby dorosłe. Zawiera również wiele innych pierwiastków i związków chemicznych mających zbawienny wpływ na nasze zdrowie, a także błonnik i pektyny.

W składzie posiada kompleks innych witamin takich jak: B1, B2, A, E, PP, K, H, U. Zwiększa odporność na wszelkie wirusy i inne drobnoustroje chorobotwórcze, dlatego jej spożycie jest szczególnie ważne w sezonie jesienno-zimowym. Poprawia również wchłanianie żelaza oraz ma pozytywny wpływ na naczynia krwionośne.

Zamiast łykać tabletki, nie wahaj się! Przygotuj słoik i do dzieła! Codzienne spożycie co najmniej 100 g kiszonej kapusty z naszego przepisu pozwoli ci na długo zapomnieć o wirusach, przeziębieniach i nadwadze!

Składniki:

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!