Delikatne i czekoladowe, dawno nie jedliście tak pysznego ciasta! Wystarczy kilka prostych
składników, odrobinę cierpliwości i podacie deser lekki jak chmurka! Konsystencja musu, kruche ciasteczka i chrupiące kawałki czekolady to deser, który naprawdę chcecie dołączyć do swojej porannej kawy!
Składniki:
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO
Przygotowanie:
Ciasteczka pokruszyć, ułożyć na dnie tortownicy. Żelatynę rozpuścić w kawie, wymieszać i odstawić na 2-3 minuty. Po tym czasie, dodać gorącą wodę, dokładnie wymieszać. W misce połączyć cukier oraz kakao, dodać śmietankę, dokładnie zmiksować. Dodać aromat waniliowy oraz rozpuszczoną żelatynę, wymieszać. Masę wlać do tortownicy, schłodzić przynajmniej 2-3 godziny. Posypać tartą czekoladą.
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO
Posypcie ciasto czekoladą, którą możecie zetrzeć na bocznej stronie tarki! Smacznego 🙂
SOURCE: COPYRIGHT SMACZNE.TO
Tekst pochodzi z: smaczne.to
Comments are closed.