fot:pinerest
Najpierw filet musimy oczyścić i pokroić w kostkę. Potem obtaczamy go w przyprawie do gyrosa i oliwie z oliwek.
Tak przygotowany filet smażymy na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu odsączamy go z nadmiaru tłuszczu i odkładamy, aby wystygnął.
Ogórki obieramy ze skórki i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie solimy je i odstawiamy na bok na ok. 30 minut.
Po tym czasie ogórki odciskamy z wody i mieszamy je ze śmietaną. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem.
Kukurydzę z puszki odsączamy na sitku.
Obieramy cebulę i drobną ją kroimy.
Jajka musimy ugotować na twardo i po wystudzeniu pokroić w kostkę.
W naczyniu, w którym chcemy podać sałatkę, układamy kolejno warstwami: kurczaka, por, kukurydzę, sos ze śmietany i ogórków, pokrojoną cebulę, jajka.
Całość na godzinę przed podaniem należy wstawić do lodówki. Smacznego!
Comments are closed.