Gołąbki po cygańsku: specjalny tradycyjny przepis, nie znajdziesz go nigdzie indziej. Mój hit na każdym przyjęciu

Wszyscy doskonale znamy nasze ukochane, polskie gołąbki. A czy słyszeliście o przepisie na gołąbki po cygańsku?

Sprawdź tę recepturę i zaskocz swoich gości kulinarnym majstersztykiem, którego jeszcze nigdy nie doświadczyli. Oto sprawdzony przepis na tradycyjne cygańskie gołąbki!

Gołąbki po cygańsku to połączenie przepysznych kapuścianych roladek z sosem pomidorowym – brzmi znajomo?

Nic bardziej mylnego – składniki, które są potrzebne do stworzenia tradycyjnego gołąbka po cygańsku różnią się odrobinę od naszych standardowych.

Potrzebujesz:

  • 1 kg wieprzowiny mielonej,
  • 1 kg kapusty,
  • 100g ryżu,
  • marchew,
  • paprykę,
  • pomidora,
  • 4 cebule,
  • ok. 3 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • olej roślinny,
  • liść laurowy,
  • przyprawy do smaku.

Przygotowanie gołąbków nie jest zbyt skomplikowane, ale składa się z wielu, znaczących elementów, które razem tworzą pyszną układankę.

Specjalnie dla Ciebie przedstawiamy przepis krok po kroku.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!