1. Twaróg i masło przed użyciem doprowadź do temperatury pokojowej.
2. Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę i porcjami dodawaj twaróg. Masę podziel na dwie części: do jednej dodaj olejek waniliowy, a drugą zmieszaj z kakao.
3. Herbatniki rozłóż na folii aluminiowej w 3 rzędy po 6.
4. Przełóż ciastka masą kakaową (zostaw ok. 2-3 łyżek). Na wierzchu ułóż drugą warstwę herbatników.
5. Powtórz to samo z masą waniliową, a na środku uformuj pasek z reszty masy kakaowej.
6. Wszystko złóż w trójkąt (najlepiej unieść folię za boki do góry – ciasto uformuje się właściwie samo).
7. Wygładź i wstaw do lodówki. Zajrzyj tam za chwilę i po lekkim stężeniu masy popraw kształt Chatki.
Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotuj. Odstaw z ognia i dodaj mleko w proszku, wymieszaj.
Przestudź polewę i równomiernie oblej schłodzone ciasto.
Comments are closed.