Bałkańskie naleśniki. Wystarczy wymieszać i włożyć na patelnię… smakują wyśmienicie

Doskonały przepis na szybki obiad lub sycącą kolację. Dzięki serowi bałkańskiemu te trójkąty smakują naprawdę fantastycznie. Mogą być idealnym samodzielnym daniem lub też pyszną przekąską.

 

Potrzebujesz:

  • 100 ml mleka
  • 2 jajka
  • 4 g łyżeczka soli
  • 80 g tartego twardego sera
  • 80 g sera bałkańskiego sera
  • 7-8 gałązek pietruszki
  • 3 piórka szczypiorku
  • 10 g proszku do pieczenia
  • 360 g mąki

Do smażenia:

  • 180 ml oleju roślinnego

Przygotowanie:

Ser bałkański pokrój w kostkę i rozetrzyj widelcem.

W misce wymieszaj pokruszony ser bałkański, starty twardy ser, jajka, mleko i posiekane zielone zioła.

Dodaj również mąkę i proszek do pieczenia.

Wyrób gładkie, jednolite ciasto i podziel je na pół.

Rozwałkuj na posypanej mąką desce w kształt koła i pokrój w trójkąty.

Smaż na głębokim oleju z obu stron.

Życzę smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!