W celu przygotowania nadziewanych roladek należy przygotować następujące składniki:
W pierwszej kolejności przekrój mięso na cieńsze plastry. Następnie za pomocą tłuczka do mięsa rozbij każdy kawałek. Rozbite kawałki mięsa dokładnie posyp solą i pozostałymi przyprawami do smaku.
Czynność tą wykonaj z obu stron mięsa. Wysmarowane przyprawami mięso przełóż do miski i następnie przykryj folią spożywczą.
Miskę z mięsem wsadź do lodówki na około 40 minut. W międzyczasie zetrzyj na tarce twardy żółty ser na grubych oczkach.
Następnie przygotuj ogórki. Obetnij im końcówki, a później przekrój je wzdłuż tak aby dzieliły się na 4 części. Następnie wyjmij miskę z marynowanym w przyprawach mięsem z lodówki.
Wykonaj tą czynność z każdym kawałkiem mięsa. Następnie mięsne roladki przełóż do nasmarowanego olejem naczynia żaroodpornego.
Całość wstaw do piekarnika nagrzanego na 180 stopni Celsjusz i piecz około przez 40 minut pod koniec czasu wyjmij rolady z piekarnika, posyp startym serem i z powrotem wstaw do piekarnika.
Comments are closed.