Do namaczania:
Krem:
Polewa czekoladowa:
Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj mleko, olej i wymieszaj. Na koniec wymieszaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i dodaj do mieszanki.
Ciasto wylej do foremki wyłożonej papierem do pieczenia.
Piecz w 180 stopniach przez około 15 minut. Wymieszaj 1 łyżeczkę kakao w gorącym mleku i polej ciasto.
Ostudź.
Śmietanę ubij z mascarpone i z cukrami. Po nałożeniu masy na ciasto pozostaw deser w lodówce na 10 minut. W tym czasie przygotuj polewę.
Połam na kawałki czekoladę i rozpuść ją w gorącej śmietanie. Gotową polewę rozprowadź równomiernie po cieście i wstaw je do lodówki na 4 godziny.
Życzę smacznego!
Comments are closed.