Na nadzienie:
Na sos:
Dodatkowo:
Cukinię umyj, odetnij końce, następnie obierz ze skórki co drugi pasek, pokrój w grubsze krążki i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przygotuj mieszankę z oleju i przypraw, wymieszaj i nasmaruj nim każde warzywne koło. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180°C przez 30 minut.
Cebulę, paprykę i czosnek drobno pokrój. Pomidory umyj i pokrój na małe kawałki. Pokrój również piersi z kurczaka na małe kawałki.
Wlej trochę oleju roślinnego na patelnię, podsmaż cebulę i dodaj pokrojoną w plasterki paprykę. Dodaj też kurczaka i smaż przez chwilę, od czasu do czasu mieszając. Następnie dodaj pokrojone pomidory, sól, przyprawy i wymieszaj. Podsmaż i zdejmij z ognia.
Delikatnie dociśnij po środku łyżką upieczone kółka z cukinii, aby utworzyć wgłębienie, ułóż w nim przygotowane nadzienie.
Na wierzchu ułóż po plastrze pomidora. Polej sosem przygotowanym z koncentratu pomidorowego i wody, po czym posyp je startym serem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 30 minut w temperaturze 200°C. Wszystko gotowe. Życzę smacznego!
Comments are closed.