Konicznie wypróbuj tę recepturę. Pyszny i orzeźwiający deser podany z aromatyczną kawą pokochają Twoi domownicy i przyjaciele.
Przed przystąpieniem do wykonania ciasta upewnij się, czy wszystkie składniki mają temperaturę pokojową. Jajka ze śmietaną i cukrem ubij na jednolitą masę.
Następnie przesiej mąkę z sodą oczyszczoną i starannie wymieszaj z masą jajeczną. Tak przygotowane ciasto podziel na dwie równe części. Jedną część ciasta wymieszaj z kakao. Drugą z nich wlej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto piecz przez około 30 minut w temperaturze 200°.
Następnie tak samo upiecz ciasto z kakao. Kiedy oba ciasta ostygną, przetnij każde z nich na dwie części. Otrzymasz łącznie 4 kawałki. Starannie ubij śmietanę 30% z cukrem pudrem. Następnie poukładaj na przemian kawałki ciasta i przełóż je ubitą śmietaną. Całość udekoruj np. polewą lub wiórkami czekoladowymi.
Comments are closed.