Znamy jednak przepis, w który spowoduje, że szpinak zasmakuje każdemu! Przyrządź go i zaskocz swoich gości!
Szpinak rozmroź i usmaż na maśle. Smaż do momentu aż odparuje z niego cała woda. Czosnek przeciśnij przez praskę i dodaj do szpinaku razem z gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Całość smaż około dwie minuty. Następnie zdejmij z ognia i dodaj śmietanę. To będzie Twoje nadzienie.
Piersi z kurczaka porozcinaj tak, aby powstały w nich kieszonki. Do środka włóż farsz, na wierzchu zaś połóż żółty ser. Dopraw mięso solą.
Każdy plaster ciasta francuskiego podziel na pół i ponacinaj około dwu centymetrowe paski. Ich długość jest zależna od tego, jak duże są piersi z kurczaka. Zwróć uwagę na to, że muszą one być ułożone na części nie naciętej. Tak położone zawiń, by powstał jakby warkocz.
Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni. W międzyczasie wyłóż blachę papierem do pieczenia, umieść na niej zawinięte piersi i posmaruj rozkłóconym jajkiem.
Comments are closed.