To jest niesamowite, jak można stworzyć coś tak pysznego z tylko 3 jogurtów, 4 jajek i 1 jabłka. Ten przepis jest nie tylko prosty i szybki, ale także zdrowy! Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego i wyjątkowego, to jest przepis dla Ciebie. Gotowi na kulinarną przygodę? Zaczynajmy!
Obierz jabłko i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. W dużej misce wymieszaj 3 jogurty naturalne, 4 jajka i 100g cukru, aż powstanie jednolita masa. Dodaj starte jabłko do masy jogurtowo-jajecznej i dobrze wymieszaj. Dodaj 1 łyżeczkę proszku do pieczenia i 1 łyżeczkę ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) do masy. Możesz także dodać cynamon dla dodatkowego smaku. Przygotuj formę do pieczenia (około 20 cm średnicy) i posmaruj ją masłem lub wyłóż papierem do pieczenia.
Wlej masę do przygotowanej formy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 45-50 minut, aż ciasto będzie złociste i dobrze upieczone. Po upieczeniu, wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia w temperaturze pokojowej. Podawaj schłodzone ciasto jogurtowe jako pyszny i zdrowy deser. Możesz udekorować bitą śmietaną lub świeżymi owocami.
Comments are closed.