Połączenie soczystych warzyw i delikatnych jajek, pieczonych do perfekcji, z pewnością przypadnie Wam do gustu. To idealny przepis na lekki obiad lub kolację, który możecie przygotować w zaledwie kilkanaście minut. Zapraszam do wspólnego gotowania!
Składniki:
Przygotowanie:
Pokrój w kostkę 2 marchewki i 1 cebulę. Pokrój w kostkę 1/2 czerwoną paprykę. Drobno posiekaj zielone cebulki. Na patelni rozpuść 40 g masła. Dodaj posiekany ząbek czosnku i smaż przez chwilę, aż zacznie pachnieć. Dodaj pokrojone warzywa (marchewki, cebulę, czerwoną paprykę i zielone cebulki). Smaż warzywa, aż będą miękkie i lekko zrumienione. Dopraw solą i pieprzem do smaku. W misce rozbij 4 jajka. Dodaj 70 ml mleka. Dopraw solą i pieprzem.
Zetrzyj parmezan i dodaj do masy jajecznej. Dokładnie wymieszaj. Dodaj smażone warzywa do masy jajecznej i dobrze wymieszaj. Nasmaruj formę do pieczenia olejem. Przelej mieszankę jajeczną z warzywami do formy. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 15 minut, aż masa się zetnie i lekko zrumieni. Wyjmij z piekarnika i pozostaw na chwilę do ostygnięcia. Pokrój na porcje i podawaj na ciepło.
Comments are closed.