Rozgnieć banana widelcem w misce, aż będzie miał gładką konsystencję. Do rozgniecionego banana dodaj 1 łyżkę nasion chia oraz 4 łyżki płatków owsianych. Dodaj 1 łyżkę masła orzechowego bez cukru i 1 szklankę (240 ml) dowolnego mleka. Wszystko dobrze wymieszaj, aż składniki się połączą. Rozpuść 1 uncję (30 g) czekolady bez cukru w dowolny dogodny sposób (np. w kuchence mikrofalowej lub w kąpieli wodnej).
Dodaj 1 łyżkę oleju roślinnego do roztopionej czekolady i dobrze wymieszaj. Dodaj roztopioną czekoladę do mieszanki bananowej i dokładnie wymieszaj. Przełóż gotową mieszankę do pojemnika i włóż do lodówki na co najmniej 30 minut. Idealnie jest przygotować to śniadanie wieczorem, aby rano było gotowe do spożycia. Rano wyjmij pojemnik z lodówki i ciesz się pysznym, zdrowym śniadaniem. Możesz zabrać je ze sobą w drogę lub do pracy.
Comments are closed.