Pyszne i szybkie zapiekane kanapki z serem i szynką. To idealne danie na śniadanie, przekąskę lub kolację.

 

Dzisiaj pokażę Wam, jak przygotować pyszne i szybkie zapiekane kanapki z serem i szynką. To idealne danie na śniadanie, przekąskę lub kolację. Będzie pysznie i apetycznie!

Składniki:

  • 6 kromek chleba
  • 6 plasterków sera
  • 6 plasterków szynki
  • 2 jajka
  • 100 ml mleka

Przygotowanie:

Na 6 kromek chleba połóż po plasterku sera. Następnie dodaj plasterek szynki na każdą kromkę. Przykryj kolejnym plasterkiem sera. Na wierzch połóż kolejną kromkę chleba, tworząc kanapkę. W misce ubij 2 jajka. Dodaj 100 ml mleka i dobrze wymieszaj. Zanurz każdą kanapkę w mieszance jajecznej, upewniając się, że są dobrze pokryte z obu stron. Ułóż zanurzone kanapki na blasze do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku w temperaturze 190-200°C przez 15-20 minut, aż będą złociste i chrupiące. Wyjmij kanapki z piekarnika i pozwól im trochę ostygnąć. Podawaj na ciepło. Możesz je podać z ulubionym sosem lub warzywami.

Mmm… wygląda pysznie i apetycznie! Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!