Naleśniki z cukinią i szpinakiem – Zrób kulinarne wrażenie na swoich gościach.

 

 

Naleśniki z cukinią i szpinakiem – Dzisiaj przygotujemy bardzo zdrowe i smaczne danie, które jest idealne na każdy dzień. Przepis jest prosty, a składniki łatwo dostępne.

Składniki:

  • 1 cukinia
  • Sól
  • Oliwa z oliwek
  • 2 jajka
  • 200 ml mleka
  • 1 szklanka mąki (dodaj w razie potrzeby, aby uzyskać pożądaną konsystencję)
  • 300 g grzybów
  • Masło
  • 300-400 g mrożonego szpinaku
  • Pieprz
  • 300 g sera
  • 2 ząbki czosnku
  • 250 ml śmietanki 30%
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Zmiel cukinię w blenderze. Dodaj sól i oliwę z oliwek. W misce wymieszaj jajka, mleko i mąkę. Jeśli masa jest zbyt rzadka, dodaj więcej mąki. Rozgrzej patelnię i nasmaruj ją oliwą z oliwek. Smaż naleśniki z obu stron, aż będą złociste. Smaż grzyby na maśle. Dodaj mrożony szpinak, sól i pieprz. Gdy szpinak się rozmrozi, dodaj posiekany czosnek i ser. Mieszaj, aż ser się roztopi i składniki dobrze się połączą. Na każdy naleśnik nałóż farsz i zwiń w rulon. Powtarzaj czynność, aż wykorzystasz cały farsz i naleśniki.

Ułóż naleśniki w naczyniu do pieczenia. Polej je śmietanką, posól i popieprz do smaku. Piecz w temperaturze 180°C przez 15 minut. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!