Sąsiadka zdradziła przepis na pyszną przekąskę na imprezę. Sałatka w muszlach makaronowych zachwyci wszystkich gości

Jest to idealna przekąska na przyjęcie, ale nie tylko. Sprawdzi się świetnie także jako drugie śniadanie na uczelnie czy też do pracy.

Jest bardzo smaczna. Do tego wygląda bardzo efektywnie. Zawsze robi ona furorę wśród gości. Jest to przekąska na jeden raz. Zjemy ją niekoniecznie używają sztućców oraz brudzenia talerzyków.

Składniki:

  • 20 makaronowych muszli,
  • puszka tuńczyka w oleju,
  • 10 deko sera żółtego,
  • 4 jajka,
  • papryka czerwona,
  • 2 ogórki kiszone,
  • 2 łyżki majonezu,
  • 4 łyżki konserwowej kukurydzy,
  • łyżeczka musztardy,
  • łyżka naturalnego jogurtu,
  • sól i pieprz,
  • dwie łyżki koperku posiekanego.

 

Przygotowanie:

Jajka należy ugotować na twardo. Następnie studzimy je oraz ścieram na drobnych oczkach na tarce.

Paprykę oraz kiszone ogórki kroimy w kostkę drobną.

Tuńczyka z zalewy odsączamy oraz rozdrabniamy delikatnie widelcem.

Ser żółty należy zetrzeć na tarce o oczkach drobnych.

Wszystko należy przełożyć do miski. Dodajemy koperek posiekamy oraz z zalewy odsączamy kukurydzę. Całość mieszamy.

Majonez łączymy z musztardą oraz jogurtem. Mieszamy całość z sałatką. Do smaku doprawiamy pieprzem oraz solą.

Muszle makaronowe gotujemy we wrzątku osolonym z odrobinką oleju. Zgodnie z przepisem na opakowaniu. Każdą muszelkę należy wypełnić farszem oraz ułożyć na talerzu.

Wypełnione muszelki sałatką układamy na talerzu, który jest przeznaczony do jajek.

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!