Domowe Batoniki Bounty – lepsze niż ze sklepu, szybkie w wykonaniu – bez pieczenia

Czy lubisz batoniki Bounty? Kto nie lubi, delikatny smak kokosa i czekolady jest po prostu pyszny Mamy dla Ciebie wyjątkowy Bounty Roll.

Czego potrzebujesz:

Ciasto

  • 250 g biszkoptów
  • 1 łyżka cukru
  • 3 łyżki kakao
  • 100 ml letniej wody lub mleka

Dodatkowo:

  • 170 gramów wiórek kokosowych
  • 110 g masła w temperaturze pokojowej
  • 60 g cukru pudru
  • 3 łyżki skondensowanego mleka

Zacznij od rozdrobnienia biszkoptów w blenderze, dodaj łyżkę cukru i kakao.

Wszystko wymieszaj i dodaj letnią wodę. Wymieszaj ponownie, aby zmiksować całość i stworzyć gęste ciasto.

Na blachę wyłóż papier do pieczenia, a następnie wyłóż na nie przygotowane ciasto tak aby stworzyło prostokąt.

W misce wymieszaj masło z cukrem, wiórkami kokosowymi i skondensowanym mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszaj, aby nie było żadnych grudek.

Wyłóż przygotowany krem na ciasto z biszkoptów i delikatnie zwiń dłuższym bokiem do środka tworząc rulon.

Następnie owiń folią spożywczą i włóż do lodówki co najmniej 2 godziny. Podawaj pokrojone w krążki około 2 cm. Smacznego!

 

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!