Takich kiełbasek z mięsa mielonego jeszcze nie jadłaś. Wszystkim smakują, musisz spróbować

 

Te małe kiełbaski pieczone na grillu lub na patelni, przyszły do ​​nas z mołdawskiej kuchni.

Myślałam, że smak będzie taki jak zwykłych kotletów mielonych ale jest wielka różnica. Szczerze polecam każdemu ich spróbować!

© DepositPhotos

SKŁADNIKI

  • 700 g wieprzowiny
  • 300 gramów wołowiny
  • 1 cebula
  • 200 ml mineralnej wody gazowanej
  • 100 ml bulionu
  • 1.5-2 łyżki skrobi
  • 5 ząbków czosnku
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 2-3 liście laurowe
  • sól i pieprz do smaku
  • 5-6 kulek czarnego pieprzu

PRZYGOTOWANIE

Mięso przemiel przez maszynkę dwukrotnie.

jak gotować kiełbaski w domu

Dodaj sól, pieprz do smaku, skrobię, tymianek i posiekany czosnek

jak gotować kiełbaski do smażenia

Stopniowo wymieszaj mielone mięso, dodaj wodę mineralną i bulion.

Włóż mięso na kilka godzin do lodówki.

Wyjmij zmielone mięso z lodówki i uformuj kiełbaski. Możesz to zrobić rękami.

jak gotować kiełbaski bez jelit

Smażymy je w dużej ilości masła na złocisto-brązowy kolor i przełóż do rondla z grubym dnem.

jak gotować kiełbaski smaczne

jak gotować kiełbaski w sosie

Potnij cebule na pierścienie, połóż je na wierzchu kiełbasek Umieść tam także kulki pieprzu i liście laurowe.

Wlej wrzącą wodę i posól do smaku. Przykryj pokrywką i doprowadź do wrzenia. Następnie zmniejsz ciepło i gotuj przez około 30 minut. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!