Tę babkę po prostu musisz spróbować! Ja przyrządzam ją zawsze na Wielkanoc ale nie tylko… Po prostu uwielbiam ją jako dodatek do spotkania przy kawie czy herbacie. Przepis jest banalnie prosty i szybki w wykonaniu, a babka wilgotna i aromatyczna.
Wbij jajka do miski blendera, dodaj szczyptę soli i cukier. Miksuj przez 1 minutę.
Wlej wodę i olej roślinny.
Dodaj przesianą mąkę, skrobię, proszek do pieczenia, wanilię i skórkę z cytryny.
Włącz blender i wymieszaj wszystko. Wlej ciasto do natłuszczonego naczynia do pieczenia.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 30 minut.
Wyjmij gotowe ciasto z piekarnika i pozostawi na 10 minut. Następnie umieść go na metalowej kratce, aby było całkowicie ostygło.
Przed podaniem babeczkę możesz polać lukrem lub posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Comments are closed.