Jajecznica, grzanki – poranne klasyki, idealne na rozpoczęcie dnia. Ale każdy ma ochotę spróbować czegoś nowego ,bardziej wykwintnego i smacznego. Dziś proponuje przygotować pyszne i rozpływające się w ustach francuskie grzanki z twarogiem. Zaskocz swoją rodzinę tym niecodziennym daniem!
Składniki
Twarożek (dowolny) rozgnieć widelcem z posiekanym czosnkiem i pieprzem. W razie potrzeby dodaj szczyptę soli i wymieszaj
Dodaj śmietanę (lub kilka łyżek mleka lub kefiru) do twarogu i zamieszaj.
Rozłóż mieszankę twarogową na 6 kromkach chleba i przykryj pozostałymi kromkami. Zanurz tak przygotowany chleb z każdej strony w mleku, a następnie w roztrzepanym jajku
Gdy tylko zanurzysz grzanki w jajku, włóż je na patelnię z rozgrzanym olejem i usmaż z obu stron na złoty kolor.
Comments are closed.