Jak przygotować królewski deser w 30 minut. Przepis, który zaskoczy wszystkich smakiem.

Wiśniowe tubki w śmietankowej polewie skradną serce Twoich gości! Jest to szybki przepis, który możesz przygotować jak goście już pukają do drzwi. Uwaga, znika ze stołu również ekspresowo!

Składniki

  • 500 g ciasta francuskiego
  • 500 g wiśni
  • 300 ml śmietanki
  • 1 szklanka skondensowanego mleka
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżka masła

Przygotowanie

1. Pokrój ciasto na 6-8 kawałków. Połóż na każdym w rzędzie wiśnie i zwiń w rurki.

2. Posmaruj blachę do pieczenia masłem, ułóż rurki. Piecz w rozgrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez 20 minut.

3. Umieść gotowe na tacy, niech lekko ostygną. Używając miksera, dobrze wymieszaj skondensowane mleko, śmietanę i cukier. Wlej tę kremową polewę na rurki. Gotowe!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!