Krewetki – owoce morza, które są warte aby każdy spróbował ich smaku! Wiele osób narzeka, że zamrożone krewetki nigdy nie są tak smaczne jak świeżo złowione. W rzeczywistości, po prostu trzeba wiedzieć, jak je ugotować, aby uzyskać wspaniałe danie.
Chętnie podzielimy się z Państwem receptą na niesamowity sos czosnkowo-śmietankowy z pysznymi krewetkami. W tej formie można je dodawać np. do makaronów , sałatek. Do dzieła!
1. Obierz czosnek, posiekaj go i umieść na rozgrzanej patelni z masłem. Wlej śmietankę do garnka i doprowadzić do wrzenia.
2. Umieść obrane krewetki na patelni, wszystko dobrze wymieszaj i gotuj na małym ogniu przez 5 minut.
3. Dodaj umyte i posiekane warzywa i sól do smaku, wymieszaj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 1-2 minuty.
4. Przenieść krewetki do innego naczynia, wymieszaj pozostały sos z łyżeczką mąki, ciągle mieszaj, doprowadzić mieszaninę do wrzenia. Następnie włóż z powrotem krewetki na patelnię, wymieszaj je z sosem i gotuj przez 1-2 minuty. Smacznego!
Comments are closed.