SOURCE: PIXABAY
Deser można przygotować w jednym większym szklanym naczyniu lub 4-5 mniejszych miseczkach. Połączyć budyń, mleko i mleko skondensowane i dokładnie wymieszać, a następnie odstawić. Śmietanę ubić, dodając cukier waniliowy. Część bitej śmietany wmieszaj do masy budyniowej, resztę zaś zostaw do deseru. W wybranym naczyniu lub miseczkach, ułóż wartwę biszkoptów, na nie nałóż odrobinę bitej śmietany, następnie masę budyniową, kilka pasterków bananów. Powtarzać warstwy aż wypełnią naczynie. Na wierzchu można dać bitą śmietanę, posypać siekanymi orzechami lub ułożyć kilka biszkoptów. Schłodzić przynajmniej 2-3 godziny w lodówce.
SOURCE: BABSKEVECI.SK
SOURCE: THENOVICECHEFBLOG.COM
Tekst pochodzi z: smaczne.to
Comments are closed.