Jest niewiele osób, które nie przepadają za czekoladą. Niestety, czekolada zawiera dużo cukru i dlatego nie można jej jeść za dużo. Mamy na to rozwiązanie! Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale równocześnie zdrowego, zrób ciasto czekoladowe bez cukru. Słodycz uzyskasz wykorzystując miód i kokos 🙂
Jak przygotować ciasto zobaczycie na zdjęciach 🙂
Najpierw należy natłuścić szklaną formę do pieczenia olejkiem kokosowym i odstawić ją na bok. W małym rondelku doprowadzamy do wrzenia 1/4 szklanki wody. Potem dodajemy żelatynę i pół szklanki zimnej wody i wszystko blendujemy. Gotową masę odstawiamy na bok.
SOURCE: PINTEREST
Dodajemy kakao i wszystkie pozostałe składniki do masy i blendujemy do momentu uzyskania jednorodnej konsystencji.
SOURCE: PINTEREST
Przelewamy masę do formy.
SOURCE: PINTEREST
Wkładamy ciasto do lodówki, aby stężało.
SOURCE: PINTEREST
Gdy stężeje, kroimy je w kostkę i… już śmiało możemy się delektować zdrowym przysmakiem 🙂
SOURCE: PINTEREST
Comments are closed.