Sałatka na zimę „Charlotte”. Można podawać ją jako sos do przystawki lub jako osobne danie.
Na 3 słoiki po 500 ml każdy:
1. 300 g cebuli pokrój w kostkę. 3 papryki pokrój w paski. Wlej olej roślinny do garnka, dodaj cebulę i podsmaż cebulę.
2. Pokrój pomidory na ćwiartki.
3. Umieść pomidory, smażoną cebulę i paprykę w rondlu.
4. Dodaj 50 g cukru, 1 łyżeczkę soli, wymieszaj i włącz ogień.
5. Gotuj od momentu wrzenia 30 minut.
6. Dodaj 1 łyżkę octu, wymieszaj, zdejmij z ognia i natychmiast wlej sałatkę do wysterylizowanych słoików, zakręć słoiki pokrywkami, obróć do góry dnem i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Smacznego!
Comments are closed.