Zapewne nigdy nie próbowałaś takich pyszności z cukinii! Puszyste kotlety na kolację.

To danie zasmakuje nawet tym, którzy za cukinią nie przepadają. Kotleciki z mięsem mielonym i cukinią są pachnące, puszyste i delikatne!

Cukinia doda potrawie delikatności i dzięki niej kotleciki będą soczyste. Od kiedy po raz pierwszy zrobiłam kotlety z tego przepisu, często goszczą na moim stole!

SKŁADNIKI

  • 300-400 g mięsa mielonego
  • 1 średniej wielkości cukinii
  • 2 jajka
  • 1 szklanka kaszy manny
  • 0,5 łyżeczki soli
  • mąka
  • pieprz, inne przyprawy do smaku
  • olej kuchenny

PRZYGOTOWANIE

1. Cukinię umyj i zetrzyj na grubej tarce.

2. Dodaj cukinię do mielonego mięs, jajka, kasze mannę, sól, pieprz i dobrze wymieszaj. Pozostaw na 15 minut.

3. Ręce zwilż wodą, uformuj dłońmi kotlety, obtocz je w mące i usmaż w gorącym oleju na złoty kolor. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!