Dziś zaskocz swoją rodzinę i zamiast zwykłych i nudnych kanapek zaserwuj im na kolację pachnące domowe bułeczki!
Bułeczki z czosnkiem i ziołami przygotowane według tego przepisu się niezwykle miękkie, smaczne i pachnące, a ich oryginalna forma przyjemnie zaskoczy Twoich bliskich!
1. Wymieszaj drożdże z przesianą mąką, dodaj ciepłe mleko, sól, cukier i olej roślinny, wymieszaj i ugnieć miękkie ciasto. Przykryj miskę z ciastem i wstaw do ciepłego miejsca na 30 minut.
2. Gdy ciasto pracuje, przygotuj nadzienie. Do miękkiego masła dodaj posiekane zioła i czosnek przeciśnięty przez praskę, wymieszaj.
3. Weź ciasto, zwiń w rulon, a następnie pokrój je w małe plasterki. Możesz też rozwałkować ciasto i wyciąć za pomocą szklanki okrągłe placuszki. Każdy kawałek posmaruj nadzieniem i złóż na pól i znów na pół (jak na obrazku). Umieść 2-3 kółka w foremce na muffin.
4. Posmaruj przyszłe bułeczki żółtkiem i włóż do piekarnika nagrzanego na 180 stopni na 20-25 minut. Smacznego!
Comments are closed.