Ciasto jest bardzo proste, zawsze się udaje i świetnie się sprawdzi w sytuacji, gdy nie macie czasu czekać, aż zastygnie Wam sernik na zimno. Wystarczy chwila, by cieszyć się przepysznym ciachem!
SOURCE: PIXABAY
Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia, masło, cukier, sól, jajko oraz mleko i wyrobić ciasto. Ciasto podzielić na 4 części i rozwałkować na wielkość blachy, na której chcemy upiec ciasto. Pieczemy każde ciasto osobno, ułożone na blasze wyścielonej papierem do pieczenia.
W tym czasie, możemy przygotować krem. Mleko łączymy z cukrem i lekko podgrzewamy. Ściągamy z ognia, dodajemy powoli przesianą mąkę, cały czas mieszając. Następnie dodajemy cukier puder oraz masło, cały czas mieszamy, aż otrzymamy gładki krem.
SOURCE: PIXABAY
Krem dzielimy na 3 części; na pierwszym schłodzonym upieczonym cieście rozsmarować 1/3 kremu, nałożyć kolejne ciasto, warstwę kremu, ciasto, krem oraz ostatnią warstwę – ciasto. Aby przygotować polewę, należy rozpuścić w garnku cukier, dodać wodę, a gdy składniki całkowicie się połączą, dodać masło oraz kakao i mieszać, aż polewa będzie jednolita. Polać ciasto polewą.
SOURCE: RECEPTIK.INTEREZ.SK
Tekst pochodzi z: smaczne.to
Comments are closed.