50 ml tego napoju ze smalcem i cebulą przewyższy każdy lek. Porada od doświadczonego lekarza.

Dziś chce się z Wami podzielić jednym z najlepszych sposobów na wzmocnienie układu odpornościowego! Dzięki kwasowi arachidonowemu, który jest obecny w tym produkcie, reakcje ochronne naszego organizmu są aktywowane podczas spotkania z wirusami i bakteriami.

Jeśli dodasz cebulę do tego produktu, otrzymasz prawdziwą bombę witaminową!

Świetnym wyborem będzie koniak lub prawdziwa brandy! Napoje alkoholowe mają właściwości rozszerzające naczynia, a tłuszcz zwierzęcy reguluje skurcz mięśni narządów wewnętrznych. W połączeniu ma to pozytywny wpływ na pracę układu sercowo-naczyniowego.

Spróbuj ugotować smalec zgodnie z tym niezwykłym przepisem, gwarantuję, że nigdy wcześniej nie próbowałeś czegoś takiego!

Składniki

  • 1,5 kg boczku wieprzowego
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu
  • 1 łyżeczka przyprawy do mięsa
  • 4 ząbki czosnku

Przygotowanie

1. Pokrój boczek na małe kawałki i przeciśnij czosnek specjalną prasą. Natrzyj boczek solą, pieprzem, przyprawą mięsną i czosnkiem.

2. Umieść każdy kawałek w foli do pieczenia. Zawiąż mocno torby, usuwając z nich powietrze. Połóż gotowe woreczki na patelni z zimną wodą. Gdy woda się zagotuje zmniejsz ciepło i gotuj boczek przez 2 godziny.

3. Po określonym czasie wyłącz ogień i pozostaw mięso do ostygnięcia na patelni bez wylewania wody. Gdy ostygnie, wyjmij go z patelni, zawiń w folię spożywcza i włóż do lodówki na kilka godzin.

Ta domowej roboty przekąska jest najlepszą alternatywą do sklepowych kiełbas! Koniecznie podziel się nim ze swoją rodziną!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!