Małe babeczki na śmietanie są słodkie i pięknie wyglądają. Są też bardzo ważne, zwłaszcza na przyjęciu dla dzieci. Możesz upiec je według naszego smacznego przepisu, a potem upiększyć, aby pasowały do stylu panującego na przyjęciu.
1. Jajka utrzyj z cukrem zwykłym i waniliowym, aż całkowicie się rozpuści.
2. Dodaj trochę miękkiego masła, dobrze wymieszaj.
3. Kontynuując mieszanie, dodaj śmietanę.
4. Przesiej mąkę przez sito i dodaj do niej proszek do pieczenia. Następnie dodawaj mąkę w małych porcjach do miski, ciągle mieszając. Ciasto powinno mieć konsystencję jak gęsta śmietana.
5. Wypełnij foremki ciastem do 2/3 wysokości. Rozgrzej piekarnik do 200 stopni i piecz muffinki przez 20–25 minut.
6. Sprawdzaj gotowość babeczek wykałaczką. Jeśli wykałaczka jest sucha, babeczki są gotowe. Smacznego!
Babeczki na śmietanie są słodkie i niesamowicie smaczne! Można dodać do ciasta rodzynki, suszone morele, orzechy lub owoce aby urozmaicić ich smak. Wszystko zależy od Twojego gustu i wyobraźni.
Comments are closed.