Jeśli chcesz zaskoczyć gości pysznym deserem, a nie lubisz piec,to przychodzę na pomoc z tym przepisem! Możesz go gotować bez końca, stale zmieniając owoce, które są w przepisie. Za każdym razem zachwyci Cię innym smakiem 🙂
1. W małym pojemniku zalej żelatynę połową szklanki zimnej wody i pozostaw do spęcznienia na pół godziny.
2. Po tym czasie umieść żelatynę w kąpieli wodnej i powoli mieszaj, aż grudki całkowicie się rozpuszczą.
3. W głębokiej misce ubij śmietanę i cukier (aż kryształy cukru całkowicie się rozpuszczą). Kontynuując ubijanie, dodaj cienkim strumieniem żelatynę.
4. Przykryj spód głębokiej miski folią aluminiową. Obierz owoce i pokrój je na małe kawałki. Biszkopty też potnij na kawałki.
5. Owoce i ciasteczka ułóż w misce, następnie zalej je śmietaną i przykryj folią spożywczą. Umieść deser w lodówce na 2-3 godziny.
6. Po upływie określonego czasu wyjmij ciasto z lodówki i odwróć pojemnik na talerzu do serwowania. Ściągnij folię. Gotowe!
Czy gotowałeś już kiedyś takie ciasta bez pieczenia? Być może własnie znalazłeś swój ulubiony przepis. W komentarzach podziel się swoimi doświadczeniami z innymi czytelnikami!
Comments are closed.