Znudzeni pizzą? Odstawcie ją na bok, bo ten przepis sprawi, że na długo o niej zapomnicie

Czasem mam ochotę na pizzę, ale taką domową, nie na dowóz. Tylko, że z taką domową to dużo pracy i potrzeba dużo czasu. Jednak ten przepis stał się godnym zamiennikiem, który mogę przygotować zaledwie w kilka minut. Świetnie smakuje wyjęty prosto z piekarnika, ale również w pracy, po odgrzaniu. Zróbcie ten chrupiący chlebek swoim domownikom, a zaoszczędzicie i czas i pieniądze.

Składniki:

  • 1 chlebek pszenny
  • 200 g mozzarelli
  • 1 pomidor
  • 3 łyżki octu balsamicznego
  • 1 łyżka miodu
  • świeża bazylia
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka oregano, ziół prowansalskich
  • sól, pieprz 

<b>Składniki:</b> <br>1 chlebek pszenny <br>200 g mozzarelli <br>1 pomidor <

Przygotowanie:

Chlebek przekroić; masło roztopić i połączyć z oregano, siekanym czosnkiem i ziołami, a następnie posmarować dolną część chlebka (lub obie, z tym, że w takim przypadku należy podwoić ilość składników). Posmarowany masłem chlebek przekładamy na blaszkę i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez około 7 minut.

Następnie dodajemy tartą mozzarellę, plasterki pomidora i wkładamy raz jeszcze do piekarnika na około 10 minut. W tym czasie, rozgrzewamy w rondelku ocet balsamiczny z miodem i mieszamy aż zgęstnieje. Upieczony chlebek posypujemy siekaną świeżą bazylią i polewamy sosem.

<b>Przygotowanie:</b> <br>Chlebek przekroić; masło roztopić i połączyć z oregan

Chlebek świetnie nadaje się na weekendowe śniadanie, ale również szybki obiad w tygodniu. Możecie dodać ulubioną szynkę lub sam ketchup zamiast sosu z octu balsamicznego.

Chlebek świetnie nadaje się na weekendowe śniadanie, ale również szybki obiad w

Wszystkie wskazówki znajdziecie w krótkim filmiku poniżej:

Tekst pochodzi z: smaczne.to

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!