Niemiecki sernik makowy to niezwykle smaczny deser, który musisz spróbować przynajmniej raz w życiu. Składniki takie jak twaróg i mak są bardzo zdrowe co jest również plusem tego pysznego ciasta.
Po drugie, ciasto jest tak przygotowane, że nawet początkująca gospodyni może zaskoczyć nim dzieci czy niespodziewanych gości. Czas gotowania tego deseru to półtorej godziny. Ale jestem pewna, że ze stołu zniknie dużo szybciej!
1. Dodaj mąkę, zimne masło i cukier do blendera i wymieszaj.
2. Weź 2/3 okruchów i połóż je na dnie odpinanej formy o średnicy 24 cm, wyrównaj dociskając dłońmi i włóż do lodówki.
3. W dużym rondlu wymieszaj mleko, cukier i masło, zagotuj.
4. Dodaj mak i semolinę do gotowanego mleka, wymieszaj i odstaw na 10 minut.
5. Połącz twaróg z jajkiem.
6. Do masy makowej dodaj twaróg i wymieszaj.
7. Połóż farsz na schłodzonym cieście, posyp resztą ciasta.
8. Wstaw do piekarnika na 1 godzinę w 180 ° C
Niemiecki sernik makowy gotowy. Smacznego!
Podziel się tym prostym przepisem z przyjaciółmi, może zaproszą Cię na kawę, abyś mógł spróbować tego pysznego i zdrowego deseru!
Comments are closed.