Ugotuj ziemniaki i owiń je kapustą. Gołąbki według przepisu Magdy Gessler skradną Twoje serce

Gołąbki to jedna z najpopularniejszych polskich potraw. Bardzo często pojawiają się na stołach w polskich domach. Przepis na nie masz pewnie w małym palcu.

Jednak my mamy dla Ciebie jego urozmaiconą wersję. Czy słyszałaś o gołąbkach z ziemniakami?

Oto przepis Magdy Gessler:

fot: wielkiezarcie.pl 

Składniki:

  • spora główka kapusty
  • 700 dag ziemniaków
  • 2 spore cebule
  • 1 jajo
  • pół szklanki śmietany
  • pół szklanki soku z kiszonej kapusty
  • pół szklanki bulionu drobiowego, grzybowego lub warzywnego
  • majeranek, sól, pieprz
  • smalec

Gołąbki z ziemniakami wg przepisu Magdy Gessler duszone są w śmietanie oraz soku z kiszonej kapusty. Podawane są z powstałym sosem i śmietaną na wierzchu.

Pozostałe kroki wykonuj tak, jak w przypadku robienia tradycyjnych gołąbków. Smacznego!

You might also like

Comments are closed.

error: Zakaz kopiowania treści!